İlbey

//

İlbey

Gözmen Köyü

Tümülüs: Sivas İli, Merkez İlçe, Gözmen Köyü sınırları içerisinde, köyün 900 m batısında, karayolu ve demiryolunun batısında, Höyük Mevkii’nde ve 39°31.435’K 36°39.189’D coğrafi konumda yer almaktadır. Yığma toprakla inşa edilen tümülüs yaklaşık 35 m çapında ve 12 m yüksekliğindedir. Güneybatı eteğinden geçen bir sulama hendeği, etek kısmını tıraşlamıştır. Tümülüsün tepe kısmında, kuzeydoğu ve batı yamaçlarında kaçak kazı çukurları görülmektedir. Doğu yamaçtaki kaçak kazı çukuru, açılmış tünellerle tümülüsün içine doğru uzanmaktadır. Mezar odasının tahrip edilip edilmediği anlaşılamamıştır. Tümülüs, olasılıkla Roma Devri’ne aittir.
Yamaç Yerleşmesi: Sivas İli, Merkez İlçe, Gözmen Köyü sınırları içerisinde, Purunbaşı adı verilen mevkide, tümülüsün600 mgüneydoğusunda ve 39°31.313’K 36°39.638’D coğrafi konumda yer almaktadır. Yerleşme, kuzeybatı-güneydoğu yönünde uzanan büyük bir doğal tepenin batı yamaçları boyunca uzanmaktadır. Yüzey bulgularından, yerleşmenin kuzeybatı-güneydoğu yönünde uzanan yaklaşık350 muzunluğunda ve200 mgenişliğinde olduğu tahmin edilmektedir. Tepenin köye bakan doğu yamacı, yaklaşık30 m. yükseklikte sarp kayalıktır. Yerleşme, kuzeybatı-güneydoğu yönünde uzanan Üsgülüç ırmağının oluşturduğu düz vadi tabanındaki en büyük yerleşmelerden biridir. Tepenin üzerinde Ortaçağ’a ait olduğu tahmin edilen sur kalıntıları, batısında ise bir uç kaleye ait kalıntılar görülmektedir. Yerleşmenin güney etekleri tarla olarak sürülmektedir.

粉嫩公主酒酿蛋与传统手艺酒酿蛋的差异。粉嫩公主酒酿蛋选用的质料都是优质的纯天然有机食物丰胸产品,产品无任何激素,没有任何副作用。首要成份有:酒酿原汁、土鸡蛋、珍珠糯米、姜汁红糖、泰国野葛根等提取物。粉嫩公主酒酿蛋选用现代科学方法粉嫩公主酒酿蛋官网,通过7年超长周期的研制,设置出愈加合理的配方配比,使得相同一杯酒酿蛋,粉嫩公主酒酿蛋的养分作用是传统手艺酒酿蛋作用的三倍丰胸食物,并且即充即饮很便利,而传统手艺酒酿蛋的制造很费事,作用也不怎么好,养分价值很少丰胸效果。

Copyright 2013