İlbey

//

İlbey

Karalı Köyü

Köyün tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamasına rağmen çeşitli tarihi kaynaklardan köy halkının Oğuzların Kayı boyuna bağlı Elbeyli aşiretinden mütevellit olduğu ve köy adınında Osmanlıların Yeniçeri ordusunda görev yapan ve çeşitli savaşlarda kahramanlıklar göstermiş olduğu belirtilen Karaali adında Kahraman bir yeniçeriden aldığı rivayet edilmektedir.
Köyün halkının eski adet,gelenek ve görenekleri aynı şekilde devam etmektedir.Köy halkı bir birleriyle dayanışma işersinde yaşamaktadırlar,buna örnek verecek olursak köy halkından bir aile düğün etmeğe başladığı zaman komşu hanımlar düğün evinde on onbeş gün önceden toplanır ve düğünde verilecek yemek için yufka açar daha sonra düğün hazırlıklarına yardım eder, düğün yemeklerini hazırlalar. Eskiden düğünler bir hafta sürer ve düğün törenleri Perşembe günü Bayrak kaldırma denen küçük bir törenle başlardı.Bayrak oğlan evinin uygun bir yerine beş-sekiz metre yükseklikte bir direğin zirvesine al bayrağımız ve alt kısımlarına çeşitli süslemelerden oluşan düğün evini belirten işaretten oluşurdu.
Sivas merkezine 46 km uzaklıktadır.iç anadolu bölgesi.Arazi olarak cok genistir,komsu koyler Durdulu,Akkuzulu,Haydarli,Yaramis,Sarikaya,Direkli,Cavuslu,bedirli ye kadar genis arazisi vardir.Bu arazinin Büyük bölümü Kızılırmağın yatağında bulunduğundan sulamaya elverişli olup,özellikle patates ve seker pancarı yetiştirilmektedir, buda köy ekonomisinin iyileşmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Devlet tarafindan orman köy olarak ilan edilmiş olup, özellikle Yaramış köyü sınırında bulunan ve köy halkı tarafından haramı olarak adlandırılan meşelik gerçekten övgüye değer bir mesire yeridir.Burada bulunan buz gibi pelit tadında insana zindelik veren övgüye değer sularındanda bahsetmeden geçmemek lazımdır.Muhtarligin calismasiyla fidan dikme islemleri yapilacaktir. Son zamanlarda koye yatirim artmistir.Cevre koylerdende yeşillik bakimindan zengindir.Sivas selvisi bu köyde çok miktarda yetistirilmektedir.

粉嫩公主酒酿蛋与传统手艺酒酿蛋的差异。粉嫩公主酒酿蛋选用的质料都是优质的纯天然有机食物丰胸产品,产品无任何激素,没有任何副作用。首要成份有:酒酿原汁、土鸡蛋、珍珠糯米、姜汁红糖、泰国野葛根等提取物。粉嫩公主酒酿蛋选用现代科学方法粉嫩公主酒酿蛋官网,通过7年超长周期的研制,设置出愈加合理的配方配比,使得相同一杯酒酿蛋,粉嫩公主酒酿蛋的养分作用是传统手艺酒酿蛋作用的三倍丰胸食物,并且即充即饮很便利,而传统手艺酒酿蛋的制造很费事,作用也不怎么好,养分价值很少丰胸效果。

Copyright 2013